Glitter Text
Make your own Glitter Graphics

Monday, March 8

" Caring Nurses For You and Your Baby "


Kepada Bakal – bakal Bergelar Ibu dan Bapa,

Tahniah! Setelah menunggu sekian lama, akhirnya anda telah pun menimang cahayamata yang pastinya akan menyinari hidup anda sekeluarga. Sudah tentu ini merupakan detik yang paling membahagiakan di dalam kehidupan anda. Sesungguhnya, menjadi seorang ibu atau ayah buat pertama kalinya, anda pasti dahagakan pelbagai maklumat dan petua berguna yang dapat membantu anda mengharungi cabaran dan dugaan yang mendatang. Anda juga mungkin bersa sedikit resah dan gentar memikirkan tentang tanggungjawab anda dalam mendidik dan mengasuh permata hati anda.

Namun begitu, anda harus sentiasa bersedia untuk memikul setiap tanggungjawab dan tugs yang berat tetapi menyeronokkan ini. Pastikan anda mendapat rehat secukupnya agar anda sentiasa berada di dalam keadaan ceria, bayinya juga turut berasa gembira. Luangkan masa bersamanya sebanyak yang mungkin kerana masa akan berlalu begitu pantas dan anda akan tidak menyedari bahawa anak anda telah pun membesar dalam sekelip mata.

Bagi membantu menjawab beberapa persoalan tentang petua penjagaan anak-anak, Saya dengan sukacitanya ingin menhadiahkan maklumat –maklumat tentang “ Caring Nurses For You and Your Baby”. Semoga dengan petua-petua tentang penjagaan bayi dan nasihat berguna sebagai panduan untuk anda agar anda berasa yakin dalam hal-hal berkenaan penjagaan bayi. Ia ditulis di dalam bentuk yang mudah di baca dan senang dilakukan kerana ia mengandungi gambar-gambar dan petua-petua yang praktikal sebagai panduan mudah untuk anda terutamanya jika anda berasa ragu-ragu ataupun ketika anda berseorangan.

Namun begitu, jika anda masih berasa sangsi dan risau tentang kesihatan bayi anda secara keseluruhannya, adalah dinasihatkan supaya anda berjumpa dengan doctor perubatan atau pakar kanak-kanak anda.

Sekian, Terima kasih.

Salam Bahagia daripada

No comments:

Post a Comment

Rise and shine you .Wishing you a good magical day.Thanks for comments and visit again.

fb# Follower


Nurses Day